7 december 2021

De leukste havens in Nederland

1 min read
Haven

Nederland staat bekend als het kikkerlandje aan het water. Het is daarom heerlijk om volop te genieten van de havens die in Nederland te vinden zijn. Je kunt bijvoorbeeld een dagje uit plannen om eens naar een haven te gaan, maar je kunt ook perfect aanmeren wanneer je een bootje hebt. 

Terschelling

De waddeneilanden zijn natuurlijk ontzettend geschikt om eens aan te meren met bijvoorbeeld een zeilboot. Deze zijn onder andere te huren bij Enjoy Sailing. Terschelling is een eiland dat continu leeft. Een prachtig eiland met een aantal grote schepen die aanmeren in de haven van Terschelling. 

Vlissingen

Wanneer je in Vlissingen bent, dan ruik je de zee al van ver. De haven heeft ongeveer 90 vaste ligplaatsen, waarbij je boten van verschillende formaten kunt bewonderen. In dit plaatsje kun je ook genieten van de vis in de restaurantjes op de boulevard. 

Rotterdam

De grootste haven van heel Europa ligt in Rotterdam! Waar in vlissingen voornamelijk particuliere boten aanmeren, staat Rotterdam bekend om de boten met goederen. Naast de grote haven van Rotterdam die elke dag actief is, kun je in de stad zelf ook vele monumenten bezichtigen. 

Volendam

In Volendam is één van de nieuwere havens te vinden van Nederland. Deze jachthaven heet Marina Volendam en beschikt over maar liefst 500 ligplaatsen. Met ruime parkeergelegenheid kun je hier gerust een dag uit van maken door ook Volendam zelf in te gaan. 

Naar welke haven zou jij graag willen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *